over mij.

Ik ga ieder schot weer voor de 10.9.

Hallo. Ik ben Carel van Driel.

Men zegt dat ik goed ben in het opgelegd luchtgeweer schieten.

Geboren 27 februari 1959 te Gendt Gelderland, en bekend onder het K.N.S.A. nummer: 17804.

Op de leeftijd van 16-17 jaar een aantal jaren lid geweest bij s.v. op de Korrel Bemmel. En schoot toen met een Feinwerkbau 150.

In 1987 ben ik naar Dordrecht verhuisd, om daar een eigen bakkerij te beginnen.

Niet lang daarna heb ik de schietsport weer opgepakt bij s.v. Diana in Dordrecht dit maal met klein kaliber geweer geknield. Daar ben ik eigenlijk nooit echt goed in geworden. Later ben ik ook nog klein kaliber karabijn er bij gaan schieten, maar dat was eigenlijk weer veel te makkelijk voor mij.

Ik zat al een tijdje te kijken naar luchtgeweer schieten, toen er op een gegeven moment sprake van was dat het toezicht op het hebben van een verlof om wapens thuis te mogen hebben, behoorlijk zou worden verscherpt, vond ik het een goed moment om mijn beide geweren in te ruilen voor een mooi luchtgeweer. Ik dacht maar zo, straks gaan heel veel schutters hun wapens weg doen, en is het allemaal niets meer waard. Uiteindelijk liep dat natuurlijk allemaal weer met een sisser af.Het is uiteindelijk de Walther lg400 geworden.

Ik ben eerst nog even knielend luchtgeweer gaan schieten, maar dat was alleen maar omdat ik nog niet oud genoeg was om opgelegd te gaan schieten. Mijn eerste ervaring met opgelegd schieten was op een wedstrijd bij s.v. de Postschutters in Rotterdam. En dat ging, met wat beginners foutjes, goed. En ik heb sinds die tijd eigenlijk niets anders meer gedaan. Men zegt nu dat ik er goed in ben, maar ik zelf vind dat het altijd beter kan, en ik ben dan ook altijd aan het zoeken om het mezelf zo makkelijk mogelijk te maken om elke keer weer die 10.9 te halen. Ik weet natuurlijk ook wel dat het onmogelijk is om elke keer weer een 10.9 te schieten. Maar je moet er wel voor gaan want anders haal je nooit een echt hoge score. Momenteel staat mijn record op 422.3. Om daar te komen moet alles wel optimaal zijn. Dus niet alleen je materiaal, maar ook je geest en je lijf. Ik zeg altijd schieten is niet zo moeilijk. Het is gewoon 40 keer het zelfde doen. Maar dat is dan ook gelijk het probleem. Probeer maar eens 40 keer alles te herhalen. Alles moet precies het zelfde gaan. En alles moet kloppen. Als het lukt dan zit je in een ritme, en dat moet je dan goed vast houden. Om echt alles uit de kast te halen heb ik tegenwoordig de beschikking over een eigen elektronische schietbaan, en zelfs een oude Rika home trainer, dat is wat tegenwoordig onder de naam Scatt trainer verkocht word, zodat ik na elk schot terug kan kijken hoe het verloop was. En waarom het geen 10.9 was. Ik vind al die moderne middelen dan ook erg leuk en interessant. Ik wil die spullen en kennis ook graag delen met iedereen, en dus geef ik sinds kort ook met behulp van al deze middelen training aan huis, op de enige continu bewegende schietbaan ter wereld, aanboord van de Erasmus.

M.S. Erasmus.